Singapurské zlaté a stříbrné pamětní mince můžeme chápat jako investiční, protože jsou raženy z kovů o vysoké čistotě i jako sběratelské, protože jsou raženy v malých sériích. Pro dlouhodobé investory představují příležitost jak investovat do zlata nebo stříbra a k tomu získat navíc i sběratelskou hodnotu. Ta u singapurských pamětních mincí není v současnosti zdaleka doceněna. Tyto mince nemají zatím z pohledu sběratelů dlouhou historii. Zatím je důležité slovo. S rostoucím časem určitě jejich hodnota poroste.

Singapurská mincovna byla založena v roce 1968, tři roky po osamostatnění Singapuru od Malajsie. Mincovna začala razit singapurské oběžné mince. První pamětní minci vyrazila v roce 1969 ku příležitosti 150 výročí založení Singapuru. Mince měla nominální hodnotu 150 singapurských dolarů, vážila 24,883 g a byla po vzoru britských liber vyražena z 22 karátového zlata (91,7%). Mincovna jich celkem vyrazila 198 500 kusů.  Mincovna postupně rozšiřovala svoji produkci a stala ve světě velmi uznávanou. V 80′ letech razila mince nejen pro Singapur, ale také pro zahraniční zákazníky. Mimo jiné z Andorry, Bermud, Cook Islands, Fiji, Israele, Macau, Malaysie, Negara Brunei Darussalam, Solomon Islands, Švýcarska, Tokelau, Tonga, Ugandy a USA.

My jsme pro vás z naší nabídky rádi upozornili na singapurskou medaili vyraženou v roce 1986 ku příležitosti lunárního roku Tygra. Medaile váží 5 Oz, je vyražena z čistého stříbra ve kvalitě proof v počtu 5 500 kusů. Nápisy na ní jsou v angličtině a čínštině. A právě malý počet kusů a čínské nápisy z ní dělají zajímavou investiční příležitost. Čína přebírá zvyky ze Západu a sběratelství mezi ně patří. Historické čínské mince patří dnes mezi velmi obchodované a mnohé z nich i velmi drahé. Před cca 5 lety výrazně vzrostl zájem o čínské moderní mince ražené od roku 1982. Zájem rostl rychle a způsobil “přehřátí” trhu s čínskými moderními mincemi a následkem i pokles jejich ceny. Takže nyní je vhodná doba k nákupu, protože cena je nízká a v další vlně zájmu o mince poroste jejich cena výrazně rychleji než cena kovu.